Loodsverlichting bij Pontmeyer Hoorn

,

Vervanging van de loodsverlichting bij Pontmeyer

Bij Pontmeyer in Hoorn (tegenwoordig onderdeel van TABS Holland NV) is de loodsverlichting vervangen door LED verlichting. Naast het één – op – één vervangen van de loodsverlichting zijn de armaturen ook aangesloten op bewegingsmelders. Zodat de verlichting alleen gaat branden als iemand in het pad aanwezig is. Dit levert Pontmeyer een grote besparing op. En dat was niet eens het hoofddoel. Met 140 lux in de paden was er een te lage lichtopbrengst. Deze is opgeschroefd naar maar liefst 210 lux. Meten is immers weten. Bas Westland, vestigingsmanager in Hoorn legt in de film uit hoe tevreden ze zijn.

70% besparen en 50% meer licht!

In de paden hingen 108 stuks 2*58W armaturen met een opgenomen vermogen van 142W per armatuur. Daarnaast stond de verlichting altijd aan. Ook als er niemand aanwezig was in een pad. De verlichting was verouderd en bracht een lichtopbrengst van gemiddeld 140 lux op de vloer. Ondertussen was het bovenin de schappen te donker. Dankzij de nieuwe LED verlichting met een opgenomen vermogen van 44W en bewegingsmelders is de besparing ongeveer 70%. Deels door een flinke verlaging van het opgenomen vermogen, maar zeker ook door de toepassing van bewegingssensoren. Waar niemand is hoeft de verlichting ook niet te branden. Daarnaast brengt de nieuwe loodsverlichting een 50% hogere lichtopbrengst en schijnt het licht ook in de bovenkant van de schappen. Precies wat men wenste. En binnen twee jaar terug verdiend. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar meten is weten! We hebben de oude situatie gemeten en de nieuwe. Daardoor kunnen we exact aantonen wat er bereikt is.

Ben jij toe aan vervanging van je loodsverlichting?

Ook bij jou komen we graag de verlichting aanpassen. Dat begint uiteraard met een onafhankelijk advies van ons. Wat je doelstelling ook is. Dus wil je meer weten? Neem dan contact met TES op. We komen graag bij je uitleggen hoe het werkt en hoeveel energie jij kunt besparen.

Total Energy Solutions. Ter verlichting van je energierekening!

Vind je dit artikel interessant? Bekijk deze blogs/vlogs dan ook eens:

LED kantoorverlichting

LED terreinverlichting in Diemen

Loods verlichting