LED Tubes - LED buizen

LED Tubes

In beginsel zijn we geen voorstander van LED tubes (LED buizen). Om een aantal redenen.  Als het in de scope niet anders kan, vanwege de terugverdientijd, dan leveren en installeren we kwalitatief zeer goede LED tubes. Zoals we bij Motorhuis hebben gedaan. Maar we vertellen je graag het eerlijke verhaal over LED buizen.

LED tubes ‘knipperen’ op 50 hertz

We zijn ervan uitgegaan dat de LED buizen in de huidige armaturen gemonteerd kunnen worden en dat in de huidige armaturen de lampvoetjes niet uitgehard zijn.
Doordat je huidige verlichting conventioneel is, blijft je verlichting met LED buizen op 50 hertz functioneren. Dit wil zeggen dat de verlichting 50 keer per seconde aan en uit gaat. Dit is met het blote oog niet zichtbaar, maar de hersenen registreren deze flikkering wel. Maar is de huidige verlichting al hoogfrequent?  Dan ga je van 25.000 hertz naar 50 hertz.

Hoogfrequent verlichting functioneert op 25.000 hertz. Dit wil zeggen dat de verlichting 25.000 keer per seconde aan en uit gaat. Deze flikkering is door de hersenen niet meer te registreren. Dit resulteert in minder ziekteverzuim, productievere werknemers en minder fouten tijdens het werkproces. (bekijk ook fitter op je werk). Wij hebben ervaringen van relaties voor je.

Het is lastig om dit in harde cijfers om te zetten, maar stel nou dat het 2% is, wat zou dit voor jouw bedrijf betekenen? Dat de ARBO omstandigheden aanzienlijk verbeteren is wel een feit!

Geen EIA regeling voor LED tubes

Op de LED buizen zonder externe driver is de EIA subsidie regeling niet van toepassing.

De levensduur van deze LED buizen is 50.000 branduren. De levensduur van het schakelsysteem in de buis is 200.000 keer. Als één van de twee door de levensduur heen is, dient de buis vervangen te worden. Daarnaast is het zo dat als de evsa (elektronisch voorschakelapparaat) in het huidige armatuur einde levensduur is, je LED buizen ook niet meer branden.

Het CE-keurmerk van het armatuur vervalt

Als laatste. Het CE keurmerk dat op de huidige armaturen zit vervalt als daar een LED buis in gedraaid wordt (ook als de LED buizen een CE keurmerk hebben!). Neem voordat je een beslissing neemt contact op met je brandverzekeraar of zij akkoord gaan met deze verandering en laat dat bij een positieve reactie zwart op wit zetten.

Ben je nog steeds geïnteresseerd in LED buizen? Nogmaals dat is geen probleem. Neem contact met ons op. We spreken graag met je af om te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen. Dan rekenen we ook het prijsverschil voor je uit tussen LED tubes en LED armaturen.