LED kantoorverlichting

,

LED kantoorverlichting, zoek de 5 verschillen.

Wanneer je op zoek gaat naar LED kantoorverlichting moet je je goed laten adviseren. Daarom willen we een kleine test met je doen, die eenvoudiger lijkt dan je denkt. Echter de uitkomst gaat je verrassen. Bekijk de onderstaande foto eerst goed.

LED kantoorverlichting

Zie je de verschillen in het licht?

Heb je links of rechts op de foto beter licht? We schatten in dat de meeste mensen rechts zeggen. Is dat ook echt zo? We helpen je op weg:

  1. Als je kijkt op de bureaubladen dan zie je dat de linker LED armaturen een hogere lichtopbrengst leveren dan de rechter LED panelen. Meer licht op de plek waar je het nodig hebt.
  2. Als je kijkt op de achtermuur dan zie je dat de LED armaturen links dieper naar beneden schijnen en juist het licht brengen op de plek waar jij het nodig hebt. Namelijk op je bureaublad. De LED panelen verlichten ook de ruimte bovenin. In dit geval zijn dat verloren lumen, want daar heb je geen licht nodig.
  3. De LED panelen zijn meer verblindend dan de LED armaturen links. Die armaturen beschikken over speciale roosters waardoor je niet direct in het licht kijkt.
  4. Ondanks dat het lijkt alsof de armaturen rechts een hogere lichtopbrengst geven is dat niet waar. Rechts hangen twee panelen met ieder een opgenomen vermogen van 35W. De Lumen output van deze panelen zijn 3.6oo lumen. De lumen output van de linker armaturen zijn 4.289 lumen. Het opgenomen vermogen is maar 32W per armatuur.
  5. Dit verschil kun je lang naar zoeken, maar zie je niet direct op de foto. Beetje gemeen van ons. Je merkt het wel op de werkvloer. Als je werkt met goed licht dan zal je personeel zit beter voelen. Zich fitter voelen. Ze zitten merkbaar beter in hun vel. Ze zijn dan vrolijker, productiever en minder vaak ziek. Op een kantoor is 500 lux op je bureau nodig bij ‘normale’ werkzaamheden. Wat ‘specifiekere’ werkzaamheden zoals tekenen en controleren vraagt om een nog hogere lichtopbrengst.

Flash free LED verlichting

In principe zijn beide producten op de bovenstaande foto goed. Ze zijn flash free. Dat betekent dat ze niet op 50 hertz knipperen wat onbewust als zeer vermoeiend licht wordt ervaren. De lumen output is van het linker armatuur is 134 lumen per Watt. Daarom komt het armatuur in aanmerking voor de EIA regeling. De energiebesparing van beide armaturen is ongeveer even groot. De panelen zijn goedkoper dan de linker LED armaturen. Van die heb je er echter weer minder nodig om dezelfde lichtopbrengst te krijgen. Laat je daarom goed adviseren als je op zoek bent naar LED kantoorverlichting. We helpen je graag, dus neem snel contact met ons op.

Total Energy Solutions. Ter verlichting van je energierekening!

Wil je soortgelijke artikelen zien? Bekijk dan deze eens:

Fitter op je werk

Flash free LED paneel

55% energiebesparing door 200W LED Highbay