Oud versus nieuw LED verlichting

,

LED verlichting bij Tate & Lyle

Bij Tate & Lyle Netherlands BV aan de lagendijk in Koog aan de Zaan is de oude verlichting vervangen door LED verlichting. In een eerdere video van ons is te zien hoe tevreden de werknemers zijn. Dat is ook niet zo vreemd, want naast een besparing van circa 60% zijn vooral de ARBO omstandigheden sterk verbeterd.

Lichtopbrengst verdrievoudigd door LED verlichting

In de loodsen 67 en 69 is de verlichting vervangen door nieuwe LED verlichting aan lichtlijnen. De lichtopbrengst is verdrievoudigd. Dit heeft als groot voordeel dat het energiepeil van de heftruckchauffeurs op peil blijft. Daarnaast knipperde de oude verlichting op 50 hertz. Voor het blote oog is dit niet waarneembaar. Maar onbewust wel. Het is erg vermoeiend om onder te werken en kan zelfs hoofdpijnklachten veroorzaken. De nieuwe LED verlichting is ‘flashfree’. Dat houdt in dat de verlichting 25.000 keer per seconde knippert. Het lichtbeeld is veel rustiger. En veel beter voor de gezondheid van de werknemers. Vaak wordt bij nieuwe verlichting alleen gekeken naar de energiebesparing. Maar eigenlijk moet men ook de ARBO omstandigheden meenemen. In de video ‘Fitter op je werk‘ leggen we het graag aan je uit.

Houd jij rekening met de ARBO omstandigheden?

Als jij ook van plan bent om niet alleen energie te besparen, maar ook de gezondheid van je werknemers centraal te stellen. En je wilt dat middels aanpassing van je LED verlichting doen. Laat je dan goed en onafhankelijk adviseren. Er is namelijk ook veel LED verlichting op de markt die niet ‘flashfree’ is. Probleem is dat als je dat op hangt je wel energie bespaart, maar niet de energie van je personeel. Voor een onafhankelijk advies neem je contact op met Total Energy Solutions. We komen graag bij je langs om te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen. Dan wordt je net zo tevreden als de werknemers bij Tate & Lyle Netherlands BV.

Total Energy Solutions. Ter verlichting van je energierekening!

Vind je dit artikel interessant? Bekijk deze blogs/vlogs dan ook eens:

Magazijnverlichting bij Ploeger

LED kantoorverlichting

3 voordelen van LED in een vriescel