LED in een vriescel

3 voordelen van LED in een vriescel

,

LED in een vriescel

We hebben afgelopen maand LED in een vriescel geïnstalleerd. Dat doen we wel vaker maar nu is het een mooi moment om de voordelen van LED in een vriescel op een rijtje te zetten. Daarom hieronder de drie grootste voordelen van LED in een vriescel.

1. energiebesparing dankzij vermogens

De belangrijkste reden is energiebesparing. En die besparing die komt in drie stappen op je af. Het eerste deel van de besparing realiseer je door de conventionele 2*58W armaturen, met een opgenomen vermogen van 142W, te vervangen door 44W LED armaturen. Direct een besparing van 69% op de verlichting.

2. energiebesparing dankzij minder warmte-afgifte

In een vriescel of koelhuis hoort het uiteraard koud te zijn. Hoe meer armaturen je ophangt, hoe meer je moet koelen. Hoe zit dat dan? Als men vermogen door een lamp stuurt geeft dat vermogen niet alleen licht af, maar ook warmte. Een conventioneel armatuur met een opgenomen vermogen 142W zorgt voor dezelfde lichtopbrengst als een LED armatuur met een opgenomen vermogen van 44W. De rest is warmteontwikkeling die gekoeld moet worden. Dit is de tweede grote energiebesparing.

3. energiebesparing dankzij bewegingsmelders

Het voordeel van LED in een vriescel is dat LED verlichting meteen op volle sterkte brandt als de verlichting aan gaat. Dit in tegenstelling tot conventionele TL verlichting. De oude verlichting gaat knipperend aan en heeft een opwarmtijd. Het is daarom veilig om de LED verlichting achter een bewegingsmelder te installeren. Naargelang de situatie levert dit een extra besparing op van 50% tot 90%. Wij adviseren altijd om in ieder geval minimaal een armatuur continue te laten branden in de cel, zodat men de uitgang eenvoudig kan terug vinden.

Ben je overtuigd en wil je de verlichting in je vriescel aan laten passen. Neem dan contact met ons op. We leggen het je graag verder uit. Want als de verlichting in jouw vriescel is aangepast, blijven de Noordpool en Antartica ook ijskoud!
En ook als de overtuiging er nog niet helemaal is komen we graag bij je langs. We kunnen een test bij je uitvoeren zodat je kunt zien dat wat wij zeggen ook daadwerkelijk klopt.

Total Energy Solutions. Ter verlichting van je energierekening.