LED in een staalbedrijf

LED in een staalbedrijf

,

LED in een staalbedrijf

Je hebt een staalbedrijf met verouderde verlichting en veel daglichttoetreding. Dat is een ideale cocktail om veel energie te besparen. Zo ook bij Teham Pongers in Hengelo. Daar is de conventionele verlichting deze zomer vervangen door LED verlichting. De heer Witteman (vestigingsmanager) gaf ons opdracht om de verlichting in de hallen energiezuinig te maken. Daarnaast vroeg hij of de lichtopbrengst verbeterd kon worden. Uiteraard was dit goed mogelijk. Dankzij het gebruik van LED in een staalbedrijf kun je eenvoudig en snel energie besparen. Twee andere bijkomende voordelen zijn een verbetering van de lichtopbrengst en prettige werkomstandigheden.

LED verlichting in combinatie met daglichtsensoren

De monteurs hebben de 400W puntbronnen die er hingen gedemonteerd, verwijderd en afgevoerd. Als vervanging is gekozen om spanningsrailen te installeren , waar eenvoudig de nieuwe LED verlichting aan gemonteerd is. Daarnaast zijn er daglichtsensoren aan de lijn geïnstalleerd. Bij voldoende daglichttoetreding gaat een deel van de verlichting uit, waardoor de besparing nog groter wordt. Binnen één week was de verlichting geïnstalleerd door onze ervaren monteurs. De meeste werkzaamheden op de werkvloer vonden tijdens het project gewoon doorgang. Aan het gebruik van de geadviseerde spanningsrail zit een zeer groot voordeel. Als Teham Pongers in de toekomst extra licht wil op bepaalde plekken is dit gemakkelijk toe te voegen aan de lichtlijn.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Ook in 2017 valt de LED verlichting die we bij Teham Pongers hebben toegepast onder de regeling van de Energie-investeringsaftrek. Dit scheelt al snel 13% kosten op de investering die gedaan is. Binnen 3 maanden na opdracht dient deze aangevraagd te worden. Toatal Energy Solutions helpt graag bij je aanvraag, als je er niet helemaal uitkomt. Zo kun je zelf verder met je eigen werkzaamheden.

Ga nu je verlichting vervangen

Heb jij nog oude verlichting hangen? Ben je overtuigd dat het nú het moment is om iets aan de verlichting te doen? Neem dan snel contact met ons op. We vertellen je graag wat voor jou de beste oplossing is.

Total Energy Solutions. Ter verlichting van je energierekening!