LED verlichting bij Simon Lévelt

,

LED in de productieruimte bij Simon Lévelt

Afgelopen maand is de conventionele verlichting bij Simon Lévelt in de Waarderpolder in Haarlem vervangen door LED in de productieruimte. In het verleden was de verlichting in de kantoren van dit koffie- en theebedrijf al vervangen. De resultaten van de LED panelen waar naar volle tevredenheid. Het werd dus tijd om een vervolgstap te maken. Die stap was energiebesparing dankzij LED in de productieruimte. Echter ging het Simon Lévelt niet alleen om energie besparen, maar vooral ook om een sterke lichtverbetering. Een lichtverbetering die vooral het personeel op de werkvloer ten goede komt. Beide doelstellingen tegelijk halen is tegenwoordig goed mogelijk.

Stappenplan

Allereerst hebben we een inventarisatieronde gedaan. De verlichting bleek nog conventioneel te zijn. Enkellamps 58W armaturen en dubbellamps 18W armaturen. Nadat de offerte werd goed gekeurd hebben we een test geplaatst om te bekijken of de gewenste lichtopbrengst daadwerkelijk gehaald werd. Vier armaturen zijn vervangen en de opbrengst was inderdaad wat ze bij Simon Lévelt wensten. Test geslaagd! Ons installatieteam is vervolgens aan de slag gegaan om de overige 44W en 18W LED armaturen te monteren. Op een aantal plekken was geen verlichting meer nodig. Daar is de verlichting gedemonteerd, verwijderd en afgevoerd. Op plekken waar juist meer licht nodig was zijn LED armaturen extra opgehangen. In overleg op de werkvloer is van alles mogelijk qua installatie. Wel zo flexibel.

Tevreden?

De lichtopbrengst is uiteindelijk met ruim 30% verbeterd. De energiebesparing is 40%. Alexander Nobels (KAM manager) vertelt in de film dat ze erg tevreden zijn bij Simon Lévelt. Als zij dat zijn, zijn wij dat natuurlijk ook. Wil jij ook LED in de productieruimte? Neem dan contact met ons op. Na een opname op locatie weten we meteen wat de mogelijkheden bij jou zijn. Wil je weten wat lichtverbetering op de werkvloer voor je personeel tot gevolg heeft? Kijk dan de video fitter op je werk op onze website.

Total Energy Solutions. Ter verlichting van je energierekening!