Magazijnverlichting bij Ploeger Logistics

,

Magazijnverlichting

Bij Ploeger Logistics Harderwijk BV is in september de verlichting door Total Energy Solutions vervangen. In Loods A, B, C, D en F is LED verlichting opgehangen. De doelstellingen waren in de eerste plaats energie besparen , maar daarnaast ook een sterke verbetering van de lichtopbrengst. In stellingpaden is deze combinatie zeer goed mogelijk. Na ons voorstel, inclusief lichtberekening, is de magazijnverlichting dus aangepast. Dit alles naar volle tevredenheid van Jesse Bakker (Facilitair Coördinator bij Ploeger Logistics Harderwijk BV).

Magazijnverlichting in Loods A, B, C en D

In de Loodsen A, B, C en D was de doelstelling een lichtopbrengst van minimaal 150 lux in de paden en 300 lux in de voorruimte. In de oorspronkelijke situatie in de paden was een lichtopbrengst van 70 lux gemeten. De lichtopbrengst is bijna verdrievoudigd na montage van de LED verlichting. Per pad zijn daarnaast nog eens twee bewegingsmelders opgehangen. De verlichting blijft dus uit totdat iemand een pad betreedt. In de video is dat goed te zien.  Dit levert in totaal een energiebesparing op van 82%! Terwijl je altijd een goede lichtopbrengst hebt wanneer je het echt nodig hebt. In de loodsen is ruim 80.000 kilogram CO₂ bespaard.

Magazijnverlichting in Loods F

In Loods F was de doelstelling iets anders. Daar wilde Ploeger Logistics Harderwijk een zeer sterke verbetering van de lichtopbrengst. De energiebesparing is dus marginaal. Loods F bestaat voornamelijk uit een voorruimte waar in de oorspronkelijke situatie 82 lux is gemeten. In de nieuwe situatie is een lichtopbrengst nodig van 300 lux. In de voorruimte zijn de armaturen één – op – één vervangen door 200W Highbay LED armaturen. Ruim drie keer zoveel dus. In het pad is een lichtopbrengst berekend van 150 lux. Daar is dezelfde lichtlijn opgehangen als in de vier andere loodsen. Al met al is er toch nog 33% energie bespaard in Loods F.

Ook je magazijnverlichting aanpassen?

Heb jij een magazijn? Een loods? En wil je graag een goede lichtopbrengst en toch nog energie besparen? Neem dan contact met ons op. We komen graag kijken wat we voor jou kunnen betekenen. Je ziet dat het werkt. Goed licht en toch besparen.

Total Energy Solutions. Ter verlichting van je energierekening!

Vind je dit artikel interessant? Bekijk deze blogs/vlogs dan ook eens:

Fitter op je werk

LED  in een staalbedrijf

LED in een expeditiehal