5 voordelen van goede en energiezuinige verlichting

, ,

Wat zijn de 5 voordelen van goede en energiezuinige verlichting?

Je wilt de verlichting in je bedrijf aanpassen? Of vervangen? Heel goed! Daarom krijg je van ons op een rijtje de 5 voordelen van goede en energiezuinige verlichting. Want er kleven veel voordelen aan goede verlichting. Zowel kwalitatief als kwantitatief. Dat hebben we ook bewezen bij de verffabriek van PPG in Amsterdam, zoals je in onderstaande film ziet.

5 voordelen van goede en energiezuinige verlichting op een rijtje

Dat we tegenwoordig aan het klimaat moeten denken (ook als bedrijfseigenaar), is wel duidelijk. En dat dat gepaard gaat met investeringen is ook helder. Maar dat zoiets kan met LED verlichting weet nog niet iedereen. Vandaar de 5 voordelen van goede en energiezuinige verlichting. Eerst vind je drie voordelen op het gebied van kwaliteitsverbetering in je bedrijf op de werkvloer. Daarna nog twee op het gebied van de kwantiteit. Want besparen blijft natuurlijk ook fijn.

Kwaliteitsverbetering

Voordeel 1: Als je de oude, conventionele TL-verlichting vervangt door hoogwaardige LED verlichting dan kun je met minder armaturen of een lager wattage toch een hogere lichtopbrengst creëren. Dat berekenen we zelfs voor je als dat je wens is. We weten precies aan welke lichtopbrengst je bij bepaalde werkzaamheden moet voldoen. We houden daarbij rekening met de NEN-normering. Dit maakt het werk veiliger en de kans op fouten wordt ook nog eens vele malen kleiner. Niet alleen op het gebied van veiligheid, maar bijvoorbeeld ook bij orderpicking.

Voordeel 2: De productie gaat omhoog. Mensen die werken onder goede omstandigheden (en daar hoort een goede lichtopbrengst bij) werken harder voor je. Bovendien als de lichtopbrengst goed is en ze niet zo in het donker te hoeven werken, houd je ook nog eens rekening met je medewerkers. Zie punt 1. Die waardering verdienen ze. En dat merken je medewerkers. Dus doen ze een stapje extra voor je.

Voordeel 3: Er is minder ziekteverzuim. De conventionele verlichting knippert 50x per seconde. Dat is niet bewust meetbaar voor het oog, maar onbewust zeer storend. Dit levert vermoeidheids- en zelfs hoofdpijnklachten op als je daar een hele dag onder moet werken. Uiteraard heeft de ene medewerker er eerder last van dan een ander, maar waarom zou je het risico nemen? Waarom help je je medewerkers niet gewoon. LED verlichting met de juiste driver knippert 25.000x per seconde. Dit is onbewust niet meer waarneembaar en daarom veel rustgevender. En die rust betekent minder klachten. Overigens speelt voordeel 1 (de veiligheid op de werkvloer) natuurlijk ook nog mee op het gebied van ziekteverzuim. Er ontstaan minder ongelukken op de werkvloer bij voldoende licht.

Ook de kwantiteit is belangrijk

Voordeel 4: Natuurlijk wil je besparen als je investeert. Vooral op het gebied van CO2-uitstoot. Want we willen allemaal ons steentje bijdragen aan de klimaatsverbetering. Verlichting kent lage investeringen en in verhouding relatief hoge besparingen. Omdat de lumen/watt verhouding van LED verlichting vele malen beter is dan die van TL verlichting is de energiebesparing snel gerealiseerd. En dat maakt de terugverdientijden van je investering kort. Uit ervaring blijkt dat die tussen de zes maanden en drie jaar ligt. Daarnaast is de levensduur van LED verlichting veel langer dan bij die van TL verlichting. Er is dus minder afval. Bij het volgende voordeel komen we hier nog op terug.

Voordeel 5: Bij een lagere energierekening kleven automatisch lagere kosten. En die lagere kosten zijn blijvend. Want als je de investering allang hebt terugverdiend, blijf je minder energie gebruiken. Daarnaast zeiden we bij voordeel 4 al dat het aantal branduren van LED verlichting vele malen langer zijn dan bij de TL verlichting die er nu hangt. Dus je hoeft minder vaak een lamp te vervangen, minder vaak omhoog en dat scheelt ‘handjes’. Deze kostenpost is dus direct terugverdiend.

Nu we de 5 voordelen van goede en energiezuinige verlichting voor je op een rijtje hebben gezet, houden we je niet tegen om contact met ons op te nemen. Want wat we bij PPG hebben gedaan, kunnen we natuurlijk ook bij jou doen. Uiteraard lopen we niet te hard van stapel. Het begint met een ontmoeting op locatie om in eerste instantie te bekijken wat we voor jou en voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Ben je nog niet overtuigd? Bekijk dan eens deze blogs. Hierin laten we zien wat bijvoorbeeld het verschil is tussen oude en nieuwe verlichting. Of we laten klanten aan het wordt waar we de verlichting al vervangen hebben:

LED kantoorverlichting

LED verlichting bij Aviateur Banketbakkerijen BV

Een bizar hogere lichtopbrengst bij Vlietjonge

Total Energy Solutions. Ter verlichting van je energierekening!